Prestige 680

0

Ένα μηχανοκίνητο σκάφος είναι μια επένδυση που θα πρέπει κατά αρχήν να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του. Θα μπορούσε, όμως, να εξυπηρετεί και ως ένα σκάφος chartering για να χρηματοδοτεί τουλάχιστον τη συντήρησή του, αν όχι να αφήνει κάποιο οικονομικό κέρδος σε όποιον το αποκτήσει. Το νέο Prestige 680 μπορεί να εξυπηρετήσει και τους δύο αυτούς στόχους, αφού προσφέρει τις ανέσεις ενός κλασικού μεγάλου μηχανοκίνητου και δεν απαιτεί κάποιον επαγγελματία καπετάνιο για τον χειρισμό του, ενώ μπορεί να προσφέρει ανεξάρτητη σουίτα για τον ιδιοκτήτη και δύο έως τρεις κλιματιζόμενες σουίτες για τη φιλοξενία των καλεσμένων.

Εξωτερική σχεδίαση

_MR_8956_2516-1920Το Prestige 680 είναι ένα μηχανοκίνητο σκάφος κατάλληλο για κρουαζιέρες μεγάλων αποστάσεων και σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίζει την απαιτούμενη λειτουργικότητα και ταυτόχρονα τη διαχρονικότητά του ως ναυπηγική προσωπικότητα. Η εξωτερική του σχεδίαση είναι λιτή και απλή με καθαρές κομψές γραμμές και με κύριο χαρακτηριστικό τις μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες που διαμορφώνονται στα πλαϊνά τοιχώματα της γάστρας. Όπως όλα τα μοντέλα της Prestige ακολουθεί τις προδιαγραφές κατασκευής CE, που διακρίνονται όσον αφορά την αυστηρότητά τους σε σχέση με τις αμερικανικές προδιαγραφές NMMA/ABYC.

_E2Q8906_2228-1920Η εξωτερική εμφάνιση του σκάφους είναι αποτέλεσμα της ακρίβειας μια ηλεκτρονικής σχεδίασης, αλλά και μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας κατασκευής που υπόσχεται άψογο ζύγισμα, πλήρη έλεγχο στη χρήση των υλικών και, φυσικά, ένα τέλειο φινίρισμα. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος της διαδικασίας κατασκευής εξασφαλίζει ταυτόχρονα το μικρότερο βάρος σε αυτή την κατηγορία σκαφών, αλλά και το μικρότερο βύθισμα, που κάνει το μοντέλο αυτό ικανό να προσεγγίζει με ασφάλεια προορισμούς που περιβάλλονται από ρηχά νερά.

Κυρίαρχο ρόλο στον εξωτερικό χώρο του σκάφους έχει το flybridge, το οποίο χωρίζεται σε τρεις βασικούς χώρους. Αυτοί περιλαμβάνουν τη γέφυρα διακυβέρνησης, έναν γειτονικό χώρο ξεκούρασης και ηλιοθεραπείας και μια εξωτερική τραπεζαρία με πανοραμική θέα, αναπαυτικό καναπέ σχήματος L και κεντρικό τραπέζι στο πίσω μέρος.

Ο χώρος του flybridge στεγάζεται από την αψίδα των κεραιών και ένα hardtop με αναδιπλούμενο σκίαστρο που μπορούν να προφυλάξουν από τον επίμονο ήλιο.

Μια σκάλα με ανοξείδωτο σκελετό και σκαλοπάτια από τικ συνδέει το επιπεδο του flybridge με το κύριο κατάστρωμα. Σε αυτό υπάρχουν δύο εξωτερικοί χώροι. Ο ένας βρίσκεται στην πλώρη και περιλαμβάνει μια μεγάλη ξαπλώστρα ηλιοθεραπείας, ενώ πίσω ένα καλά προφυλαγμένο κόκπιτ δημιουργεί έναν άνετο εξωτερικό χώρο γευμάτων, υποδοχής ή ξεκούρασης. Το κόκπιτ εξυπηρετεί και ως το beach club του σκάφους, χάρη στην εύκολη πρόσβαση που έχει προς τη φαρδιά πλατφόρμα μπάνιου, που μπορεί να χαμηλώνει και να ανασηκώνεται ηλεκτροϋδραυλικά και ανήκει στα κύρια πλεονεκτήματα του μοντέλου.

Η εσωτερική σχεδίαση

Presitge_680_072015--1104--1920Κύριο πλεονέκτημα για το μέγεθος αυτού του μοντέλου είναι ότι προσφέρει μια ανεξάρτητη σουίτα για τον ιδιοκτήτη, η οποία καταλαμβάνει όλο τον εσωτερικό όγκο της πλώρης. Αυτή η εσωτερική διαρρύθμιση μιμείται τη διάταξη από μεγαλύτερα μηχανοκίνητα σκάφη που έχει εφαρμοστεί ήδη στα Feadship 125 και 150.

Presitge_680_072015--1063--1.2-1920Ο εσωτερικός χώρος πίσω από τη σουίτα του ιδιοκτήτη περιλαμβάνει το κύριο εσωτερικό σαλόνι και το εσωτερικό πιλοτήριο, δημιουργώντας, έτσι, μια μεγάλη απόσταση από τις σουίτες των καλεσμένων που έχουν την είσοδό τους αρκετά πιο πίσω. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης μπορεί να βρεθεί άμεσα και γρήγορα στο εσωτερικό πιλοτήριο απευθείας από τη σουίτα ή το σαλόνι σε περίπτωση ανάγκης, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα στα διαμερίσματα των καλεσμένων οι οποίοι δεν εμπλέκονται στα θέματα διακυβέρνησης.

Η ιδέα αυτή της εντελώς ανεξάρτητης σουίτας του ιδιοκτήτη έχει αξιοποιηθεί από την Prestige και στο μεγαλύτερο μοντέλο 750 με μεγάλη επιτυχία.

Η θέση της κουζίνας αποφασίστηκε να είναι στο πίσω μέρος του εσωτερικού χώρου όπως προτείνουν οι σύγχρονοι τρόπο εσωτερικής σχεδίασης. Με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα μπορεί να εξυπηρετεί το ίδιο καλά τόσο στο εξωτερικό κόκπιτ και το flybridge όσο και στο εσωτερικό σαλόνι και στην τραπεζαρία, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο θεαματικά τη λειτουργικότητά της.

Panorama-sans-titre1.2-1920Η εσωτερική τραπεζαρία είναι τοποθετημένη ακριβώς απέναντι από την κουζίνα και προσφέρει αναπαυτικά καθίσματα σχήματος L για τον ιδιοκτήτη και τους καλεσμένους ώστε να δημιουργεί έναν ακόμη χώρο χαλάρωσης, ξεκούρασης και διασκέδασης. Το εσωτερικό σαλόνι διαχωρίζεται με ένα μικρό σκαλοπάτι και περιλαμβάνει πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με επίπεδη τηλεόραση η οποία κρύβεται διακριτικά όταν δεν χρησιμοποιείται. Ο χώρος κατά τη διάρκεια της νύχτας φωτίζεται από διακριτικό κρυφό φωτισμό, διατηρώντας τη φιλόξενη ατμόσφαιρα που έχει με το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο εσωτερικός χώρος συμπληρώνεται με μια διπλή καμπίνα πληρώματος, η οποία όμως μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από ένα ακόμη ζευγάρι καλεσμένων που επιθυμεί μέγιστη ιδιαιτερότητα, καθώς είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος της γάστρας αρκετά μακριά από τους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους του σκάφους.

Στο νερό

_E2Q8903_2224-1920Αν και το Prestige 680 φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου μηχανοκίνητου η φιλοσοφία του είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από έναν ιδιοκτήτη που δεν είναι επαγγελματίας καπετάνιος. Οι δύο θέσεις διακυβέρνησης στον εσωτερικό χώρο και στο flybridge προσφέρουν πανοραμική θέα προς κάθε κατεύθυνση, διατηρώντας την αίσθηση της παρέας με τους υπόλοιπους καλεσμένους και ταυτόχρονα πλήρη έλεγχο των κινήσεων του σκάφους.

Η σχεδίαση της γάστρας πλαναρίσματος μπορεί να προσφέρει καλές επιδόσεις για γρήγορη πρόσβαση σε οποιονδήποτε προορισμό και, ταυτόχρονα, επαρκή σταθερότητα για άνετο ταξίδι κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας.

Το μικρό βάρος της κατασκευής εξασφαλίζει αρκετή ευελιξία και το μικρό βύθισμα βοηθά αρκετά την οικονομία του σκάφους με τη μικρή κατανάλωση καυσίμου.

Στο μηχανοστάσιο του μοντέλου μπορούν να τοποθετηθούν δύο κινητήρες συνολικής ιπποδύναμης 1.800 ίππων με δύο Volvo Penta IPS 1200 ή IPS 3 D-13.

Το Prestige 680 είναι ένα σκάφος ικανό να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του, αλλά και να προσφέρει αξέχαστες στιγμές απόλαυσης στους τυχερούς καλεσμένους. Το μοντέλο αναμένεται να δώσει το παρών στα μεγάλα ευρωπαϊκά ναυτικά σαλόνια και φυσικά αναμένεται να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Πληροφορίες Athenian Yachts, τηλ. 210 98 11 820
Ολικό μήκος 21,46 μέτρα
Μέγιστο πλάτος 5,33 μέτρα
Βύθισμα 1,58 μέτρα
Βάρος 29.800 κιλά
Δεξαμενή καυσίμων 3.450 λίτρα
Δεξαμενή νερού 920 λίτρα
Κινητήρες 2×900 ίπποι
Share.

About Author

Leave A Reply