Bali 4.3 Loft: Ανατροπή στους καθιερωµένους κανόνες σχεδίασης

0

Σχεδιασµένο από τον Xavier Fay σε συνεργασία µε το τµήµα σχεδίασης και ανάπτυξης του Ναυπηγείου Catana, το Bali 4.3 αποτελεί επανάσταση. Επιταχύνει σχεδιαστικά και καινοτοµεί: α) Αντικαθιστά το δίχτυ (τραµπολίνο) µε χώρους φιλοξενίας, προσφέροντας άνεση και ποιότητα διαµονής κατά την πλεύση αντίστοιχη ενός catamaran 50 ποδιών, β) Ο κύριος εσωτερικός χώρος φιλοξενίας είναι ενιαίος και η κεντρική είσοδος αναδιπλώνεται µε ηλεκτροϋδραυλικό σύστηµα και χάνεται στην οροφή, αφήνοντας ανοιχτή θέα προς τη θάλασσα και συνολική διαθέσιµη επιφάνεια 30 τ.µ.

Εν πλω, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο επισκέπτης φιλοξενείται µε άνεση στον χώρο του κόκπιτ στην πλώρη, που είναι εφοδιασµένος µε τραπεζαρία, περιµετρικά µε καναπέδες και µε ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας.

Ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας θα βρει κανείς και στην κόντρα γέφυρα, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και άνετη. Στο εσωτερικό, υπάρχει χώρος εστίασης και κουζίνα κατασκευασµένα από προηγµένα υλικά και σε σύγχρονη σχεδίαση. Η κουζίνα είναι προσανατολισµένη στη θέα της θάλασσας και έχει επικοινωνία µε το πλωριό κόκπιτ.

Εκεί που το εσωτερικό ενώνεται µε το εξωτερικό

∆ιάχυτο φυσικό φως µπαίνει από τα ανοιγόµενα φαρδιά παράθυρα, που είναι κατασκευασµένα έτσι ώστε να επιτρέπουν πρόσβαση στην εξαίσια πανοραµική θέα και στον καθαρό αέρα. Η ίδια σχεδιαστική αντίληψη άνεσης και η κατασκευαστική ποιότητα ακολουθείται και στους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, καµπίνες και µπάνια µοντέρνας σχεδίασης.

Με την εξαιρετική αυτονοµία του, το Bali 4.3 Loft θα σας πάει πιο µακριά από οπουδήποτε ονειρευτήκατε. Είναι κατασκευασµένο από GRP, µε τεχνολογία διοχέτευσης σε καλούπι τύπου σάντουιτς και πλήρωση µε αφρό PVC και πολυεστερικές ρητίνες. Το κεντρικό και το εσωτερικό των πλευρών κάθε πλωτήρα είναι κατασκευασµένα σε ένα κοµµάτι, για εξοικονόµηση µέγιστης στιβαρότητας. Το κατάστρωµα είναι από GRP διοχετευµένο και ενισχυµένο µε ξύλα, υποθαλάσσια περασµένο µε αντιοσµωτική προστασία βινυλεστέρα. Το άλµπουρο είναι από ανοδιωµένο αλουµίνιο, µε ύψος από την κουβέρτα στα 18,35 µέτρα.

Ξεχωρίζει γιατί διαθέτει: πολλούς εξωτερικούς στεγανούς χώρους αποθήκευσης-lockers, led φώτα ναυσιπλοΐας και διακόσµησης στο κόκπιτ, εργάτη άγκυρας από ανοξείδωτο ατσάλι, ισχύ 1.000 w µε δυνατότητα λειτουργίας από το πιλοτήριο στην κόντρα γέφυρα, πολυεστερικό σκίαστρο στο κόκπιτ, δυνατότητα πλοήγησης από την κόντρα γέφυρα µε τιµόνι πολυεστερικό 900 χιλστ. Επίσης, στον χώρο του flybridge υπάρχει µεγάλος καναπές µε µαξιλάρια και ξαπλώστρες, έτσι ο καπετάνιος δεν µένει µόνος κατά την πλοήγηση. ∆ιαθέτει επίσης πλήρη έλεγχο των µηχανών και όργανα ενδείξεων των λειτουργιών των µηχανών από την κόντρα γέφυρα, δυνατότητα πλοήγησης του σκάφους σε περίπτωση κακοκαιρίας και από το εσωτερικό, µε τη λειτουργία του αυτόµατου πιλότου, καπόνια για το βαρκάκι.

Ανάλογα µε την προτίµησή σας, έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε το δικό σας Loft Bali µε 2 αναβαθµισµένους κινητήρες της Volvo Penta 2×55 hp αντί 2Χ40 hp ή, αν προτιµάτε, µε 2 Yanmar x 57 hp.

∆ιακρίσεις

Tο Bali 4.3 Loft βραβεύτηκε ως το καλύτερο catamaran για το 2017 από το διάσηµο αµερικανικό περιοδικό “Sail”. Αυτό το βραβείο ανταµείβει την τολµηρή και εξαιρετικά προοδευτική νέα σειρά Bali µε επιδόσεις στο νερό αντάξιες της σχεδιαστικής εµπειρίας του ναυπηγείου Catana.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πληροφορίες: Istion Yachting, τηλ. 210 98 11 515, www.istion.com

Ολικό μήκος: 13,10 μέτρα

Μέγιστο πλάτος: 7,12 μέτρα

Βύθισμα: 1,20 μέτρα

Εκτόπισμα: 15,5 τόνοι

Κινητήρας: 2Χ50 hp

Χωρητικότητα καυσίμου: 800 λίτρα

Χωρητικότητα νερού: 800 λίτρα

Share.

About Author

Leave A Reply