Jeanneau 58. Η τελευταία προσθήκη στον στόλο της Jeanneau συνδυάζει την υψηλή αισθητική µε την άνετη διαβίωση εν πλω!

0

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ναυπηγεία που θεµελίωσαν τη φήµη τους σε αξιόπλοα, προσιτά και µεσαίου µεγέθους σκάφη έχουν αρχίσει να επεκτείνουν τις σειρές τους µε ολοένα και µεγαλύτερα µοντέλα, συνδυάζοντας ανέσεις µε εξαιρετικές επιδόσεις στον τοµέα της πλοήγησης. Η Jeanneau πρωταγωνιστεί στον χώρο αυτό εξασφαλίζοντας στους λάτρεις των µακρινών ταξιδιών και της περιπέτειας µοναδικά σκάφη, που όχι µόνο θα τους οδηγήσουν στον προορισµό τους µε ασφάλεια, αλλά και θα προσφέρουν µια ασύγκριτη αίσθηση πολυτέλειας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Το Jeanneau 58, η νέα πρόταση του ναυπηγείου, ακολουθεί την παράδοση της εταιρείας, οδηγώντας παράλληλα τη σχεδίαση άνετων χώρων σε υψηλότερα επίπεδα.

Η οµάδα που συνεργάστηκε για να δηµιουργήσει το Jeanneau 58 αποτελεί από µόνη της εγγύηση για το αποτέλεσµα. Ο καταξιωµένος σχεδιαστής Philippe Briand έχει βάλει την υπογραφή του στη σχεδίαση της γάστρας και της αρµατωσιάς. Ο Vittorio Garroni ανέλαβε τη διαµόρφωση του καταστρώµατος και των ανέσεων στο εσωτερικό. Το τελευταίο κοµµάτι του παζλ συµπληρώνουν οι έµπειροι σχεδιαστές της εταιρείας, υπεύθυνοι για τις κατασκευαστικές λεπτοµέρειες του µοντέλου.

Επιθυµητός στόχος της οµάδας είναι η παράδοση ενός σκάφους υψηλής τεχνολογίας, που µπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός µακρινού ταξιδιού, αποπνέοντας παράλληλα τον αέρα της προσιτής πολυτέλειας.

Εξωτερική σχεδίαση

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει µε την πρώτη µατιά είναι το πελώριο κόκπιτ, σηµείο-κλειδί στη σχεδίαση του σκάφους και σαφώς ένα από τα µεγαλύτερα πλεονεκτήµατά του. Αξιοσηµείωτο είναι το ότι ο συγκεκριµένος χώρος καταλαµβάνει σχεδόν το 40% του µήκους του σκάφους. Όταν λοιπόν η σχεδίαση είναι τόσο γενναιόδωρη στους εξωτερικούς χώρους, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο κυβερνήτης δεν θα νιώσει ποτέ µοναξιά, καθώς στους ευρύχωρους καναπέδες µπορούν άνετα να του κρατήσουν συντροφιά σχεδόν όλοι οι συνταξιδιώτες του.

Πριν όµως φτάσουµε στους χαλαρούς και ξεκούραστους ταξιδιώτες, που απολαµβάνουν τη λειτουργικότητα και την πολυτέλεια του κόκπιτ, θα επικεντρώσουµε την προσοχή µας στον υπεύθυνο για την πλοήγηση. Ο κυβερνήτης λοιπόν έχει στη διάθεσή του διπλή τιµονιέρα και άριστη οπτική επαφή µε τον χάρτη πλοήγησης της Raymarine, που προσαρµόζεται στο κεντρικό τραπέζι του κόκπιτ. Επίσης, η οµάδα σχεδίασης έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν όλοι οι απαραίτητοι αυτοµατισµοί και ο χειρισµός των ιστίων να γίνεται ιδιαίτερα εύκολα, αφήνοντας ελεύθερο από οποιοδήποτε εµπόδιο τον χώρο που προορίζεται για τους επιβάτες. Υπογραµµίζοντας τον ρόλο της αναψυχής, το τµήµα πίσω από τις θέσεις του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη ανοίγει ηλεκτρονικά, αποκαλύπτοντας µια άνετη πλατφόρµα µπάνιου και το γκαράζ για το τέντερ. Με επιπλέον χρέωση, υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί ηλεκτρονική πασαρέλα για τη διευκόλυνση της αποβίβασης και επιβίβασης των ταξιδιωτών.

Οι τυχεροί επιβάτες του Jeanneau 58 µπορούν να απολαύσουν τον δροσερό αέρα και τον ήλιο στους καναπέδες του κόκπιτ, ενώ για την εξυπηρέτησή τους προσφέρεται πτυσσόµενο τραπέζι. Με µια έξτρα επιβάρυνση, το τραπέζι µπορεί να εξοπλιστεί µε ενσωµατωµένο ψυγείο, µια έξυπνη επιλογή, που ενισχύει ακόµα περισσότερο την αίσθηση αναψυχής.

Εσωτερική σχεδίαση

Στο εσωτερικό εντυπωσιάζει η ιδιαίτερα ευρύχωρη πλωριά καµπίνα του ιδιοκτήτη, µε queen size κρεβάτι, ένα µικρό αλλά πρακτικό γραφείο, που µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως µπουντουάρ από τις κυρίες, και µια άνετη ντουλάπα. Στην πρύµνη βρίσκονται δύο καµπίνες µε κρεβάτια που διαθέτουν την ευελιξία είτε να χωριστούν, δηµιουργώντας δύο µονά κρεβάτια, είτε να ενωθούν, δηµιουργώντας ένα διπλό και άνετο κρεβάτι για ζευγάρι. Ωστόσο, η αρχική σχεδίαση περιλαµβάνει, συνολικά, πέντε διαφορετικές επιλογές, µε τη δυνατότητα να κατασκευαστούν δύο µεγάλες καµπίνες στις άκρες του σκάφους, τέσσερις καµπίνες µοιρασµένες στην πρύµνη και την πλώρη, ακόµα και πέντε καµπίνες, η µία από τις οποίες θα µπορούσε να αξιοποιηθεί για τη διαµονή επαγγελµατία skipper. Ανάλογα µε τη χρήση για την οποία προορίζεται το σκάφος –ψυχαγωγία, µακρινά ταξίδια µε πλήρωµα ή charter– το Jeanneau 58 µπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Το φωτεινό κεντρικό σαλόνι παραµένει σταθερό ανεξάρτητα από την επιλογή του layout. Στα αριστερά βρίσκεται η κουζίνα, απέναντι από έναν εξαιρετικό σταθµό πλοήγησης, εξοπλισµένο µε όλα τα απαραίτητα όργανα για ένα ασφαλές ταξίδι. Μια σειρά από έξυπνες λύσεις που εφαρµόζονται στον χώρο διευκολύνουν τη διαβίωση και προσφέρουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Τον ευρύχωρο καναπέ πλαισιώνει ένα ηλεκτρικά ελεγχόµενο τραπέζι, που µπορεί να χαµηλώσει και να διπλωθεί ώστε να µετατραπεί σε τραπεζάκι του καφέ ή να σηκωθεί και να αναδιπλωθεί για να διαµορφωθεί σε ένα άνετο τραπέζι. Επιπλέον, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το κεντρικό τµήµα του καναπέ, που µπορεί να αναποδογυρίσει αποκαλύπτοντας ένα βοηθητικό τραπέζι µε ένα πλήρες µπαρ.

Μια σειρά από παράθυρα και πρόσθετα φινιστρίνια, καθώς και ένα ζευγάρι φωταγωγών ακριβώς πάνω από το σαλόνι, εξασφαλίζουν άπλετο φυσικό φως και αερισµό. Στη φωτεινότητα του χώρου συµβάλλει και το ελαφρύ, ανθεκτικό ξύλο Alpi, που χρησιµοποιείται στα εσωτερικά έπιπλα και τους µπουλµέδες. Το χρώµα και η υφή µπορούν να προσαρµοστούν στις προτιµήσεις του ιδιοκτήτη.

Ένα από τα πράγµατα που δεν θα στερηθείτε στο ταξίδι σας µε το Jeanneau 58 είναι η ενεργειακή επάρκεια. Αυτή εξασφαλίζεται µε τη δυνατότητα εναλλαγής ισχύος από 110 σε 230 volts, ενώ η γεννήτρια και δύο εναλλακτήρες τροφοδοτούν ξεχωριστούς συσσωρευτές ενέργειας.

Ο κριτής του Σκάφους της Χρονιάς Ed Sherman σηµειώνει ότι τα ηλεκτρολογικά του σκάφους µπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις συνθήκες, ακόµη κι αν αποφασίσετε να κάνετε τον γύρο του κόσµου. Και, ευτυχώς, η Jeanneau έχει φροντίσει να τον γυρίσετε µε άνεση και στυλ!

JEANNEAU 58

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πληροφορίες: Athenian Yachts, τηλ. 210 98 11 820, www.athenian-yachts.gr

Ολικό μήκος: 17,78 μέτρα

Μέγιστο πλάτος: 5,00 μέτρα

Βύθισμα: 2,10-2,50 μέτρα

Εκτόπισμα: 27.750 κιλά

Χωρητικότητα καυσίμου: 420 λίτρα

Χωρητικότητα νερού: 930 λίτρα

Κινητήρας: 150 hp Volvo Penta D3-150

Share.

About Author

Leave A Reply