Ferretti 920

0

Το γνωστό ιταλικό ναυπηγείο Ferretti Group παρουσίασε, πρόσφατα, το πρώτο σκάφος από τη γραμμή παραγωγής του Ferretti 920, με μήκος 28,49 μέτρων, maxi με flybridge.

Το σκάφος γεννήθηκε από την επιτυχημένη συνεργασία με την Zuccon International, που σχεδίασε το εσωτερικό και το εξωτερικό του, και έκανε το ντεμπούτο του στο Cannes Yachting Festival, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Το σκάφος είναι γρήγορο, με γάστρα πλαναρίσματος, και είναι κατασκευασμένο από GRP (γάστρα και υπερκατασκευή) ενώ έχει και classification από τη RINA.

Μερικά από τα βασικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την υπερυψωμένη πλώρη, που αφήνει αρκετό χώρο από κάτω για μία μεγάλη καμπίνα για τον ιδιοκτήτη στο μεσαίο κατάστρωμα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το σκάφος να δείχνει εξωτερικά πολύ πιο δυναμικό και όμορφο.

Η Ferretti Group ισχυρίζεται ότι με αυτήν τη σχεδιαστική καινοτομία, η πλώρη του 920 είναι τόσο ευρύχωρη όσο σε κανένα άλλο σκάφος αυτού του μεγέθους, αφού μπορεί να φιλοξενήσει δύο καναπέδες, ένα κεντρικό τραπέζι πτυσσόμενα σκίαστρα.

Στην πρύμνη, υπάρχει η εξέδρα κολύμβησης και η καταπακτή, που ανοίγει τελείως, ώστε να είναι εύκολη η είσοδος και η έξοδος του tender, ενώ, όπως απαιτεί η μόδα, ο χώρος μετατρέπεται σε beach club όταν λείπει το tender.

Το κόκπιτ βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Η μία έκδοση περιλαμβάνει σεζ λονγκ, ενώ η άλλη καναπέδες. Το sundeck δεν περιορίζεται από μόνιμα έπιπλα, αλλά περιλαμβάνει κινητά στοιχεία, επιτρέποντας ελευθερία στη διακόσμηση. Όσον αφορά τη σκίαση, υπάρχει bimini, που μάλιστα μπορεί να είναι διαφόρων ειδών, από φιμέ τζάμι μέχρι απλές περσίδες.

Στο εσωτερικό, είναι φανερές οι επιρροές από το πρόσφατο, μικρότερο αδελφάκι του, το Ferretti 850, με τον κρυφό φωτισμό της οροφής και την πανοραμική θέα από τα μεγάλα περιμετρικά παράθυρα, που δίνουν την αίσθηση ενός πλωτού ρετιρέ με θέα θάλασσα.

Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει 8 με 10 επιβάτες, προσφέροντας δύο επιλογές διαμόρφωσης του κάτω καταστρώματος, ενώ για το πλήρωμα έχουν προβλεφθεί πέντε κουκέτες.

Το σκάφος κινεί ένα ζεύγος κινητήρων MTU diesel, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει το δυναμικό σύνολο των 2,435 hp, που αποδίδουν μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων, με κανονική ταχύτητα στους 23 κόμβους. Στα έξτρα προσφέρονται zero-speed fin stabilisers ή το αντίστοιχο σύστημα της Seakeeper.

Το ιταλικό ναυπηγείο ανακοίνωσε πως, ήδη, το δεύτερο Ferretti 920 έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται, με στόχο την αμερικανική αγορά, και θα εμφανιστεί στο ναυτικό σαλόνι Yacht Miami Beach του 2018, για να παρουσιαστεί στο αμερικανικό κοινό.

Το τρίτο μοντέλο που θα βγει από το ναυπηγείο θα έχει προορισμό την αγορά της Ασίας και, μάλιστα, θα συνδυαστεί με τον εορτασμό των διακοσίων ετών ζωής της φίρμας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πληροφορίες: ΕΚΚΑ Υachts, τηλ. 210 98 48 992, www.ekkayachts.com

Ολικό μήκος: 28,49 μέτρα

Μέγιστο πλάτος: 6,78 μέτρα

Βύθισμα: 2,20 μέτρα

Ελάχιστο εκτόπισμα: 85.000 κιλά

Μέγιστο εκτόπισμα: 99.000 κιλά

Χωρητικότητα καυσίμου: 9.000 λίτρα

Χωρητικότητα νερού: 1.320 λίτρα

Κινητήρας: MTU 12V 2000 M96L ή MTU 16V 2000 M86 ή MTU 16V 2000 M96

Share.

About Author

Leave A Reply