Αzimut Magellano 66. Ένα megayacht σε μικρές διαστάσεις

0

Tο Magellano 66 της Azimut είναι η τελευταία προσθήκη στη δημοφιλή σειρά Magellano, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ένα megayacht σε 20 μόλις μέτρα μήκους, που προσφέρει την ελευθερία για πολυήμερες διακοπές με την άνεση και την κομψότητα που απολαμβάνει ο καθένας στο σπίτι του.
Το νέο Magellano βασίζεται σε “dual mode” γάστρα, έχει μεγάλο εσωτερικό, για άνετη διαβίωση πολλών ημερών, και ένα σικ, κλασικό στιλ. Υπάρχει επίσης και η έκδοση Navetta, με το σαλόνι και την τραπεζαρία να βρίσκονται χωριστά από την κουζίνα και το πιλοτήριο, για μέγιστη διακριτικότητα. Όλο το κυρίως κατάστρωμα βρίσκεται σε ένα ενιαίο επίπεδο με μεγάλα παράθυρα, που έχουν θέα στη θάλασσα. Υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, εντός και εκτός, ώστε όλα να είναι τακτοποιημένα και οργανωμένα στις θέσεις τους, ενώ η όψη του σκάφους είναι σοφιστικέ και διαχρονική.

Εξωτερικό

Το Magellano 66 ήρθε να συμπληρώσει τη σειρά, δίπλα στα μοντέλα 43HT, 43 Fly, 53 και 76. Το πρώτο μοντέλο 66 παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του το καλοκαίρι του 2015, αλλά ο σχεδιασμός του Magellano 66 είχε ξεκινήσει ήδη πολύ καιρό πριν. Βασίζεται στις ίδιες θεμελιώδεις αρχές που κάνουν όλα τα μοντέλα της σειράς Magellano τόσο πολύπλευρα. Είναι σχεδιασμένα να παρέχουν άνετες πλεύσεις ακόμα και σε μέτριες προς δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Για να το επιτύχουν αυτό θα έπρεπε να σχεδιαστούν κατάλληλες καρίνες, εντελώς διαφορετικές από αυτές που χρησιμοποιούνται στις γάστρες πλαναρίσματος. Το πέμπτο μοντέλο της σειράς σκαφών τύπου trawler με το όνομα Magellano, το 66άρι, είναι βασισμένο σε αυτό που η Azimut λέει γάστρα “dual-mode”, δηλαδή διπλής δράσης, με διπλές διαμήκεις πλευρικές ενισχύσεις (τσακίσματα), κάθετη πλώρη που κόβει το κύμα (αντί να το ανεβαίνει) και μεγάλους όγκους μπροστά, για πιο αποτελεσματική λειτουργία.

Την ίδια στιγμή, το σχήμα και το μέγεθος της πλώρης ελαττώνουν το κούνημα στον διαμήκη άξονα, δηλαδή το σκάφος δεν βουτάει πάνω-κάτω στο κύμα, ενώ παρέχει επιπρόσθετη πλευστότητα, ειδικά όταν το σκάφος κατεβαίνει ένα μεγάλο κύμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κύμα δεν φτάνει ποτέ στο κατάστρωμα, δίνοντας την αίσθηση της ασφάλειας στους επιβάτες και της σταθερότητας στον κυβερνήτη.

Οι εξωτερικοί χώροι στο κυρίως κατάστρωμα του Magellano 66 περιλαμβάνουν ένα καθιστικό στην πλώρη με επένδυση εξωτερικού χώρου και μία σκιασμένη τραπεζαρία με το σχετικό καθιστικό στην πρύμνη. Εξωτερικά, δεσπόζει το flybridge, το οποίο είναι ιδιαιτέρως μεγάλο για σκάφος αυτού του μεγέθους. Περιλαμβάνει άλλη μία τραπεζαρία, ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας και αρκετό χώρο για επιπλέον καθίσματα, καθώς επίσης και τέντα που παρέχει την πολυπόθητη σκιά τα καλοκαιρινά μεσημέρια.

Το αποκορύφωμα του εντυπωσιακού ανοιχτού καταστρώματος είναι η βεράντα, που μπορεί να εξοπλιστεί καταλλήλως για να γίνει το τελειότερο χαλαρωτικό περιβάλλον, ακόμη και με μία αναδιπλούμενη τέντα πίσω από το hardtop.

Όπως και το Magellano 53, στην πλώρη του Magellano 66 υπάρχει ένας επιπλέον χώρος ως καθιστικό, ακόμα μεγαλύτερος και διακριτικός. Οι αποθηκευτικοί χώροι για όλα τα θαλάσσια παιχνίδια είναι εντυπωσιακά μεγάλοι, τόσο στην πλώρη όσο και στο flybridge.

Εσωτερικό

Το Magellano 66 επεκτείνει τη φιλοσοφία της σειράς ένα βήμα παραπέρα, με τους πολύ άνετους χώρους που έχει στο εσωτερικό του. Το κυρίως κατάστρωμα είναι όλο σε ένα επίπεδο, με ένα μοντέρνο και καλοδουλεμένο εσωτερικό, με ξύλινες επενδύσεις και ανοιχτόχρωμες επιπλώσεις. Διαθέτει μία μεγάλη συρόμενη πόρτα που βλέπει στο κόκπιτ και εκτείνεται μέχρι την πλώρη, όπου βρίσκεται το πιλοτήριο και η κουζίνα. Το κυρίως κατάστρωμα είναι σχεδιασμένο με κομψότητα, λειτουργικότητα και με γνώμονα πάντα τη θέα, η οποία είναι απεριόριστη στον ορίζοντα. Αξιοπρόσεκτα σημεία στη σχεδίαση του εσωτερικού είναι ο μεγάλος καναπές σε σχήμα L, που βλέπει προς το εντυπωσιακό μπαρ, με την προθήκη για την 50 ιντσών τηλεόραση, καθώς και την καλαίσθητη τραπεζαρία. Και όλα αυτά εμπεριέχονται στην στάνταρ έκδοση του Magellano 66.

Υπάρχει όμως και η έκδοση Navetta, στην οποία η εσωτερική σκάλα βρίσκεται στη μέση, που σημαίνει ότι η τραπεζαρία και το σαλόνι διαχωρίζονται από το πιλοτήριο και την κουζίνα, ώστε να υπάρχει αυστηρά ιδιωτικός χώρος, εντελώς ξεχωριστός από το πλήρωμα, κάτι που συναντάμε μόνο στα μεγάλα σκάφη. Έτσι, το πλήρωμα μπορεί να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητο, χωρίς να βρίσκεται στους χώρους του ιδιοκτήτη ή των επιβατών. Η πόρτα του πλαϊνού διαδρόμου βρίσκεται στην κουζίνα, επιτρέποντας έτσι στο πλήρωμα να πηγαινοέρχεται εξωτερικά, χωρίς να περνούν μέσα από το σαλόνι. Την ίδια στιγμή, ο ιδιοκτήτης και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο σαλόνι από τις καμπίνες, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μέσα από την κουζίνα ή το πιλοτήριο. Στην έκδοση Navetta υπάρχει επίσης απεριόριστη θέα στη θάλασσα με συρόμενες γυάλινες πόρτες που δεν πιάνουν καθόλου χώρο.

Υπάρχουν τέσσερις καμπίνες στο σκάφος, με τη μάστερ καμπίνα του ιδιοκτήτη να βρίσκεται στη μέση του κάτω καταστρώματος, ενώ η ευρύχωρη σουίτα VIP είναι τοποθετημένη στην πλώρη μαζί με δύο ακόμα καμπίνες επιβατών, μία διπλή και μία με κουκέτες.

Στις καμπίνες φτάνει το φυσικό φως, που τονίζει τις κομψές λεπτομέρειες αλλά και πρακτικά κάνει τον χώρο πολύ πιο ευχάριστο. Γενικά στις καμπίνες υπάρχει χώρος, και τα συρτάρια, οι ντουλάπες και οι αποθηκευτικοί χώροι δεν λείπουν, με την καμπίνα του ιδιοκτήτη και τη σουίτα VIP να έχουν σαφώς το κάτι παραπάνω.

Μάλιστα η τέταρτη καμπίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος υπηρεσίας ή με κουκέτες, για να φιλοξενήσει δύο άτομα ακόμα. Πλυντήριο και στεγνωτήριο βρίσκονται τοποθετημένα κατά μήκος του διαδρόμου.

Μηχανή

Δύο Volvo Penta D13 των 800 hp κινούν το Magellano 66 και οι επιδόσεις του ταιριάζουν με τη φιλοσοφία ενός μοντέρνου σκάφους, ικανού να ταξιδέψει στην ανοιχτή θάλασσα. Ταξιδεύοντας με 9 κόμβους γεμάτο, η εμβέλειά του φτάνει τα 900 ναυτικά μίλια (περιλαμβανομένης και της ρεζέρβας, που δίνει ένα 10% αυτονομίας ακόμα). Η “dual-mode” γάστρα έχει τέτοιο σχήμα που βελτιώνει την πλεύση είτε σε πλανάρισμα είτε σε πλήρες εκτόπισμα. Η κανονική ταχύτητα κρουαζιέρας (cruising speed) είναι στους 16‐18 κόμβους ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τους 22 κόμβους.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες: First Quality Yachts, τηλ. 210 89.74.715, www.fqyachts.com
Ολικό μήκος: 20,15 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,4 μέτρα
Εκτόπισμα: 44,5 τόνοι
Βύθισμα: 1,67 μέτρα
Κινητήρες: 2 x 800 mhp (588 kW) Volvo D13
Χωρητικότητα καυσίμου: 4.500 λίτρα
Χωρητικότητα νερού: 1.000 λίτρα

Share.

About Author

Leave A Reply