Technohull Omega 41. 13 μέτρα υψηλής αισθητικής και κορυφαίων επιδόσεων!

0

Η ναυαρχίδα του ελληνικού ναυπηγείου, που ξεπερνάει τα 13 μέτρα ολικό μήκος, ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της, οι οποίες συνδυάζονται με αξεπέραστη άνεση και με τη μέγιστη ασφάλεια, που κάνουν το σκάφος την προφανή επιλογή για οικογενειακές διακοπές.

Το Omega 41 της Technohull αποτελεί μια έξυπνη λύση σαν tender σε superyacht αλλά και ως chase-boat, που μάλιστα είναι πολύ διαδεδομένο στη Μεσόγειο. Εκτός από τις εκδόσεις με τις δύο εσωλέμβιες μηχανές, το 2017 πλέον διατίθεται και με επιλογή τριών εξωλέμβιων, με ταχύτητες που φτάνουν τα 80 μίλια την ώρα.

Το σκάφος ανέβηκε στον θρόνο του σαν το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο μοντέλο της εταιρείας, ένα πολυτελές mega RIB επιδόσεων, που εκφράζει τη φιλοσοφία του πολυμορφικού σκάφους που γίνεται ταυτόχρονα ένα άνετο και λουξ cruiser, προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά και ένα αθλητικό σκάφος με σπορ χαρακτήρα, που είναι έτοιμο να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη με μία κίνηση της μανέτας προς τα εμπρός.

Αυτός ο μοναδικός του χαρακτήρας είναι που το έχει κάνει τόσο δημοφιλές ακόμη και εκτός συνόρων.
Επιπλέον, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ως tender σε κάποιο superyacht, λόγω της φινέτσας και της προσεγμένης του κατασκευής, των ακριβών υλικών και του ξεχωριστού φινιρίσματος. Δεν περνάει απαρατήρητο, όχι μόνο όταν ταξιδεύει, αλλά ακόμη κι όταν βρίσκεται δεμένο στον μόλο.

Το Omega 41 της Technohull «κουβαλάει» τη βαριά κληρονομιά της εταιρείας σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του, ενώ είναι μέσα στο DNA του εκείνες οι πρώτες αξίες του ελληνικού ναυπηγείου, που ξεκίνησε το 2005. Αυτές οι αξίες, που εκτείνονται πέρα από την όμορφη εμφάνιση και τις αθλητικές προδιαγραφές, το κάνουν ασφαλές αλλά και ευχάριστο στο ταξίδεμα, διασφαλίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του θα έχει γρήγορες, άνετες και ήσυχες πλεύσεις αν επιλέξει πολυήμερες διακοπές ή ένα κομψό και μοναδικό tender που θα συνοδεύει κάποιο superyacht. Και, πράγματι, δεν είναι λίγα τα μεγάλα ναυπηγεία που έχουν επιλέξει το Omega 41 σαν chase-boat για κάποιο εμβληματικό τους μοντέλο.

Ένα ακόμη προτέρημα του σκάφους είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στο γούστο αλλά και τις ανάγκες του ναυπηγείου, ώστε να ταιριάζει ακριβώς στον χαρακτήρα του μεγάλου yacht που θα το φέρει.

Πέρα όμως από το όμορφο και διακριτικό design του σκάφους, όσον αφορά την κατασκευή, η γάστρα του Omega 41 είναι κατασκευασμένη από quadraxial νήματα, ένα ειδικό πλέγμα από ανθρακονήματα εμποτισμένα με εποξικές ρητίνες που περιβάλλονται από αεροθαλάμους ORCA 866 1670 dtex σαν στάνταρ. Αυτή η δοκιμασμένη, πλέον, και επιτυχημένη τεχνολογία, προσφέρει μια εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, ελαφριά αλλά γερή, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση και να αυξάνεται η τελική ταχύτητα και η επιτάχυνση, ενώ η ευελιξία στους χειρισμούς κάνει τη μεγάλη διαφορά από άλλα σκάφη του ανταγωνισμού.

Η κατασκευή του σκάφους και των επιμέρους κομματιών γίνεται μέσα στο ίδιο το ναυπηγείο, για καλύτερο έλεγχο της ποιότητας, από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, που έχει εκπαιδευτεί σε κάθε τομέα, και βέβαια η κατασκευή πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κατέχει τις δέουσες πιστοποιήσεις. Επιθυμία της Technohull είναι να χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά της αγοράς, και γι’ αυτό το ντεκ είναι ντυμένο με ξύλο τικ Βιρμανίας, τοποθετημένο μάλιστα με πρωτοποριακές μεθόδους κόλλησης κενού αέρος.

Το Omega 41 της Technohull είναι ένα σκάφος που ξεπερνά τα 13 μέτρα σε μήκος και έχει πλάτος 3,4 μέτρα. Η γάστρα του είναι two-step σχήματος deep-V, για υψηλές επιδόσεις σε κάθε καιρό. Έτσι το σκάφος κινείται άνετα στα κύματα, ακόμη και με μεγάλες ταχύτητες, χωρίς κραδασμούς και απρόβλεπτες κινήσεις, γεγονός που το κάνει πολύ ασφαλές.

Το deck layout έχει σχεδιάσει ο Έλληνας designer Αλέξανδρος Λιασκοβίτης και το studio του, που βρίσκεται στο Μιλάνο, εξειδικεύεται σε πολυτελείς λύσεις υψηλής αισθητικής, με προσήλωση στη λεπτομέρεια. Βασικό χαρακτηριστικό σημείο του design του Technohull Omega 41 είναι η μοντέρνα κεντρική κονσόλα, που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από ένα σπορτίβ T-top, το οποίο προστατεύει τέλεια τις δύο αντικραδασμικές θέσεις στο κόκπιτ από τα στοιχεία της φύσης. Πάνω στο T-top μπορεί να τοποθετηθεί και solar panel, για να βοηθάει τη φόρτιση των μπαταριών. Στο κόκπιτ υπάρχει όλος ο απαραίτητος ηλεκτρονικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, με επίκεντρο μια κεντρική κονσόλα, που ελέγχει όλα τα συστήματα του σκάφους με ευκολία.
Πηγαίνοντας προς την πλώρη, υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος, κρυμμένος κάτω από τη μεγάλη ξαπλώστρα της ηλιοθεραπείας, καθώς και το κάθισμα μπροστά ακριβώς από την κονσόλα.

Το ξεχωριστό concept της Technohull γίνεται αμέσως εμφανές στην πρύμνη, όπου υπάρχουν πολλαπλές επιλογές καθισμάτων για να επιλέξει ο ιδιοκτήτης. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν από τις πιο σπορ και λιτές μέχρι τις πιο άνετες, με μεγάλες ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας, ανοιχτό διάδρομο μέχρι την εξέδρα μπάνιου πίσω κ.ά. Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι η κινητή κουζίνα, που περιλαμβάνει νεροχύτη και μάτια.
Η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας του Omega 41 επέτρεψε να δημιουργηθεί και ένα άνετο εσωτερικό, με μπάνιο το οποίο, μάλιστα, δεν αποτελεί λύση ανάγκης, αφού είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά υλικά, έξυπνα και καλαίσθητα σχεδιασμένο.

Οι επιδόσεις, η αξιοπλοΐα και η ευκολία των χειρισμών αποτελούν τα δυνατά σημεία του μοντέλου. Για την πρόωση υπάρχουν αρκετές αξιοπρεπείς επιλογές, με μια νέα για το 2017, που περιλαμβάνει εξωλέμβιους κινητήρες. Εδώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει τρεις μηχανές των 350 hp ή των 400 hp. Δεν αποτελεί έκπληξη που το ναυπηγείο διερευνά την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει ακόμη και κινητήρες των 400 hp, που θα κινούν το σκάφος με 80 μίλια την ώρα, ενώ η οικονομική ταχύτητα θα είναι στα 50 μίλια την ώρα!

Αν πάλι κάποιος επιλέξει την εσωλέμβια λύση, υπάρχουν πάλι δύο επιλογές: Είτε δύο μηχανές των 350 hp είτε δύο μηχανές των 400 hp. Εδώ η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τους 65 κόμβους και η οικονομική τους 45 κόμβους. Είναι προφανές πως το Omega 41 είναι ένα ιδανικό σκάφος μεγάλων αποστάσεων, χωρίς μάλιστα να θυσιάζει την άνεση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες: Τechnohull, τηλ. 210 99 15 189, www.technohull.com
Ολικό μήκος: 13,20 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,40 μέτρα
Εκτόπισμα: 5.200 κιλά
Κινητήρες: 2 x 700 hp (επιλογή: εσωλέμβια/εξωλέμβια)
Χωρητικότητα καυσίμου: 1.000 λίτρα
Χωρητικότητα νερού: 120 λίτρα

Share.

About Author

Leave A Reply