Bavaria R55

0

Επιθυμία να εκπλήξει, πρόθεση να ξεχωρίσει, δυνατότητα να το πετύχει! Το νέο Bavaria R55 είναι το καλύτερο ταχύπλοο που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία. Η μοντέρνα σχεδίαση, τα άριστα υλικά και οι εντυπωσιακές επιδόσεις κάνουν το νέο μοντέλο της Bavaria μοναδικό.

Στόχος της εταιρείας με τη νέα της πρόταση ήταν να πετύχει το «περισσότερο». Περισσότερη άνεση, περισσότερη πολυτέλεια, περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη ταχύτητα και, τελικά, περισσότερη απόλαυση στη θάλασσα.

Η μοναδικότητά του στηρίζεται σε τρία χαρακτηριστικά: την πρωτοποριακή σχεδίαση του κύτους, τη δύναμη του κινητήρα Volvo IPS και το δυναμικό σύστημα φλαπς (trim flap system). Ο συνδυασμός και των τριών στοιχείων προφέρει τη μέγιστη ταχύτητα των 34 κόμβων.

Η σπορ γάστρα του Bavaria R55 αιχμαλωτίζει αμέσως το βλέμμα. Το flybridge διαθέτει άνετο καναπέ σχήματος U, wetbar και στρώμα ηλιοθεραπείας. Κατεβαίνοντας στο κυρίως κατάστρωμα, οι στιγμές χαλάρωσης συνεχίζονται στο διπλό πλωριό στρώμα ηλιοθεραπείας και στο καθιστικό της πρύμνης. Οι συρόμενες πόρτες αποκαλύπτουν ένα εσωτερικό λουσμένο στο φως, με κουζίνα, καθιστικό και σύγχρονο πιλοτήριο.

Άλλωστε, στα πλεονεκτήματα του νέου Bavaria συγκαταλέγονται και οι άνετοι, φιλικοί εσωτερικοί χώροι, αποτέλεσμα του έξυπνου σχεδιασμού, των υλικών και των χρωμάτων. Τα υλικά, το δέρμα και το ξύλο που έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο στα έπιπλα όσο και στα υπόλοιπα μέρη των εσωτερικών χώρων δεν θα μπορούσαν παρά να είναι άριστης ποιότητας, ώστε να ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επιβάτη και να προσφέρουν την αίσθηση της πολυτέλειας.

Ασφαλώς, κάθε ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να παρέμβει και να επιλέξει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί, όπως ανοιχτόχρωμη ή πιο σκούρα ξύλινη επένδυση, ανάλογα με την προσωπική του αισθητική.

Εξίσου σημαντικός με τα υλικά και τα υφάσματα είναι ο σχεδιασμός του φωτισμού του χώρου. Στην οροφή έχουν τοποθετηθεί διακριτά led φώτα, ενώ ανάλογα καλαίσθητος φωτισμός έχει προστεθεί κάτω από τα ντουλάπια και τα σκαλιά.

Στο χαμηλότερο κατάστρωμα βρίσκονται οι χώροι ενδιαίτησης, που προβλέπουν δύο καμπίνες για τους επισκέπτες, την καμπίνα του ιδιοκτήτη και πρυμνιά καμπίνα πληρώματος. Οι καμπίνες εξυπηρετούνται από το δικό τους ιδιωτικό μπάνιο. Η καμπίνα του ιδιοκτήτη περιλαμβάνει dressing table, walk in ντουλάπα και chaise longue.

Στα στοιχεία που κάνουν το σκάφος να ξεχωρίζει είναι και ο κινητήρας του. Εξασφαλίζει 20% μεγαλύτερη ταχύτητα, και μάλιστα με 30% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Το μέλλον των ταχύπλοων ξεκινάει από εδώ!

Στα στάνταρ χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι το εξελιγμένο σύστημα φλαπς (trim flap system), που βελτιώνει την αίσθηση της οδήγησης και συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης. Το σκάφος παραμένει στην ιδανική θέση, κάνοντας πολύ ευκολότερο τον χειρισμό του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο σχεδιασμός και η παραγωγή του νέου Bavaria διήρκεσαν δύο χρόνια. Συμμετείχαν κορυφαίοι συνεργάτες, γνωρίζοντας ότι δεν χωρούν συμβιβασμοί. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την εταιρεία. Δόθηκε μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, αισθητική και λειτουργική, ώστε το R55 να κλέβει τις εντυπώσεις όπου εμφανίζεται, από το ναυτικό σαλόνι του Düsseldorf μέχρι τις μαρίνες στα μέρη που επισκέπτεστε.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πληροφορίες: Cosmos Yachting, τηλ.: 210 98 51 385, www.cosmos-yachting.gr
Ολικό μήκος: 17,69 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,66 μέτρα
Βύθισμα: 1,27 μέτρα
Χωρητικότητα καυσίμου: 2.000 λίτρα
Χωρητικότητα νερού: 600 λίτρα
Κινητήρες: 2 x Volvo D8 IPS-800 (600 hp) ή
2 x Volvo D11 IPS-950 (723 hp)

Share.

About Author

Leave A Reply