Red Sea collection

Η Ερυθρά Θάλασσα έγινε περιζήτητος προορισμός κατάδυσης μετά τις αποστολές του Hans Hass στη δεκαετία του 1950 και αργότερα από τον Jacques-Yves Cousteau. Σήμερα για τον περισσότερο κόσμο η Ερυθρά Θάλασσα σημαίνει υποβρύχιες καταδύσεις, πολύχρωμα ψάρια και πανέμορφα κοράλλια. Η βορειοανατολική πλευρά της είναι μία από τις τελευταίες πραγματικά ανέγγιχτες τοποθεσίες στον κόσμο, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά. Πολύ σύντομα, όμως θα μπορεί να φιλοξενεί επισκέπτες που αναζητούν ιδιαίτερους προορισμούς. Οι εγκαταστάσεις θα είναι σε απόλυτη αρμονία με τους παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής, τη ζωντανή θαλάσσια ζωή και τα όμορφα ορεινά τοπία.

Τα πολυτελή θέρετρα Red Sea collection αναπτύχθηκαν από το δημόσιο ταμείο επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και στο Ναυτικό Σαλόνι του Μονακό μας σύστησαν έναν κόσμο, που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί. Συνδυάζοντας την απαράμιλλη πολυτέλεια με τα έξοχα επίπεδα εξυπηρέτησης, τα θέρετρα προσφέρουν ένα σχέδιο για τη βιώσιμη ανθρώπινη ανάπτυξη και τον ελεύθερο χρόνο της επόμενης γενιάς σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα εμπειριών σε ένα θέρετρο που εκτείνεται σε 64.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα νησιών, παραλιών, ερήμων, βουνών και ηφαιστείων, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν παράλληλα να απολαμβάνουν το yachting και να επισκέπτονται το κέντρο τέχνης και πολιτισμού, ανακαλύπτοντας το όμορφο μέλλον της γης!

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Badr bin Abdullah Al Saud, που εκπροσωπεί τη Red Sea collection και το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων, και ο Πρίγκιπας Αλβέρτο ΙΙ του Μονακό, υπέγραψαν ένα μνημόνιο-πλαίσιο για τη σύναψη συμφωνίας κοινών συμφερόντων και στόχων όσον αφορά την αειφόρο ανάπτυξη και διατήρηση. Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χορηγίας της Red Sea collection στο Gala Monte-Carlo για τον «Παγκόσμιο Ωκεανό», το οποίο πέρυσι συγκέντρωσε πάνω από 14 εκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση των θαλασσών.

Η συμφωνία πλαίσιο αναγνωρίζει επίσημα τους κοινούς στόχους του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ, του Ιδρύματος του Μονακό και της Red Sea collection, σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη και τη διατήρηση της θαλάσσιας ζωής. Η συμφωνία θα προετοιμάσει το έδαφος για ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων για τη διασφάλιση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και την προστασία των κοραλλιογενών υφάλων, καθώς και για την καταπολέμηση του αυξανόμενου προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης.

Ο πρίγκιπας Badr bin Abdullah Al Saud δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε τα πιο καινοτόμα και βιώσιμα έργα για τη Σαουδική Αραβία. Οι παρθένοι κοραλλιογενείς ύφαλοι, η ακμάζουσα θαλάσσια ζωή και τα ανέγγιχτα τοπία είναι αυτά που καθιστούν την περιοχή αυτή τόσο ξεχωριστή και η Red Sea collection έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει ότι τα χαρακτηριστικά αυτά θα έχουν τη μέγιστη προστασία».

Ο Nicholas Naples, Διευθύνων Σύμβουλος του Amaala, ενός από τα projects της Red Sea collection, δήλωσε: "Το Μονακό Yacht Show ήταν η τέλεια πλατφόρμα για να δείξουμε τις μελλοντικές προτάσεις της Ερυθράς Θάλασσας στον χώρο των superyachts, στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας και στους απλούς επισκέπτες της θάλασσας Rea, ένας από τους παρθένους παραδείσους του κόσμου».

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search