Mazu 52HT

Μετά την πρώτη του επίσηµη παρουσίαση στο Ναυτικό Σαλόνι των Καννών, το νέο Mazu 52HT βρέθηκε στο Ναυτικό Σαλόνι του Μονακό, συνεχίζοντας το ταξίδι του στη Μεσόγειο, που ξεκίνησε από το ναυπηγείο της εταιρείας στην Τουρκία.

Κατασκευασµένο µε σύγχρονα, ελαφρά, αλλά ανθεκτικά, υλικά από άνθρακα, το νέο γιοτ της Mazu συνδυάζει αντοχή και δυναµικότητα. Οι χώροι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σκάφους είναι µεγάλοι και φιλόξενοι, ενώ το κατάστρωµα προστατεύεται από ηλιοροφή.

Η οµάδα σχεδίασης υπό τον CEO, Halit Yukay, έχει φροντίσει ώστε το νέο σκάφος όχι µόνο να έχει διατηρήσει, αλλά και να έχει επεκτείνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν τη Mazu να ξεχωρίζει.

Οι κοφτές γραµµές και τα µακρόστενα παράθυρα προσδίδουν µια χαρακτηριστική δυναµική και επιθετική, αλλά ταυτόχρονα µινιµαλιστική και κοµψή, εξωτερική εµφάνιση.

Παράλληλα, συµπεριλαµβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που εξασφαλίζουν ευχάριστη παραµονή στο σκάφος και ξεκούραστα ταξίδια εφάµιλλα ενός superyacht.
Οι επιβάτες µπορούν να χαλαρώσουν στους µεγάλους χώρους που βρίσκονται στην πλώρη και την πρύµνη του σκάφους. Οι εξωτερικοί χώροι είναι ιδανικοί για ηλιοθεραπεία και επαφή µε τη θάλασσα, ενώ προσφέρουν µαγευτική θέα. Τεράστια στρώµατα, εύκολα προσβάσιµη πλατφόρµα µπάνιου στο επίπεδο του νερού, ξυλεία teak δίνουν στο εξωτερικό του σκάφους την εικόνα µεγαλύτερων γιοτ.

Κι επειδή η εµπειρία της εν πλω διαβίωσης στον ανοιχτό χώρο του καταστρώµατος είναι µοναδική, σε αυτόν τον χώρο είναι τοποθετηµένη και η κουζίνα, ώστε η παραµονή να είναι ακόµη πιο απολαυστική.

Το κόκπιτ είναι προστατευµένο από την οροφή και τα αντιανεµικά τζάµια που το περιβάλλουν, ενώ ο χώρος είναι ιδιαίτερα άνετος και η πλοήγηση συναρπαστική, χάρη στα τέσσερα καθίσµατα και τα coffee tables που διαθέτει. Από τον χώρο του κόκπιτ µια διακριτική σκάλα οδηγεί στο εσωτερικό.

Στο εσωτερικό του 52HT έχουν τοποθετηθεί υψηλής ποιότητας χειροποίητα υλικά. ∆έρµα, ξύλο και φυσική πέτρα έχουν χρησιµοποιηθεί, προσδίδοντας αίσθηση πολυτέλειας στους εσωτερικούς χώρους. Το σαλόνι βρίσκεται στο κέντρο του σκάφους, είναι ευρύχωρο και αναπαυτικό. ∆ιαθέτει αποθηκευτικούς χώρους, τηλεόραση, τραπέζι και καλαίσθητο καναπέ. Τα πλευρικά παράθυρα και τα σποτ εξασφαλίζουν τον φωτισµό του χώρου µέρα και νύχτα.

Το σκάφος έχει τρεις καµπίνες που µπορούν να φιλοξενήσουν τον ιδιοκτήτη και τους καλεσµένους. Η master καµπίνα καταλαµβάνει όλο το πλάτος του σκάφους και διαθέτει µπάνιο επενδυµένο µε µάρµαρο Bianca, ενώ και οι καµπίνες για φίλους και συγγενείς διαθέτουν επίσης ξεχωριστό µπάνιο.

Το Mazu 52HT πετυχαίνει υψηλές επιδόσεις, χάρη στο πρωτοποριακό σχήµα της γάστρας και τις δύο µηχανές Volvo Penta IPS 800, που του επιτρέπουν να πιάσει µέγιστη ταχύτητα στους 38 κόµβους και cruising στους 32 κόµβους.

Σκοπός της εταιρείας ήταν να παρουσιάσει ένα σκάφος 15 µέτρων που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από µεγαλύτερα γιοτ και είναι ιδανικό για σύντοµες ή µεγαλύτερες εξορµήσεις. ■

MAZU 52HT
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες www.mazuyachts.com
Ολικό µήκος 15,70 µέτρα
Πλάτος 13,80 µέτρα
Χωρητικότητα καυσίµου 2.000 λίτρα
Χωρητικότητα νερού 450 λίτρα
Κινητήρες 2 x Volvo Penta IPS 800 (2 x 600 HP)

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search