Sealine C390

Δυναμική σχεδίαση, σταθερή πλεύση, προσαρμογή στις απαιτήσεις. Το νέο Sealine C390 εντυπωσιάζει, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στο C330 και το C430, από τα οποία ενσωματώνει κάποια χαρακτηριστικά, καταλήγοντας σε ένα σκάφος που συνδυάζει εργονομία, κομψότητα και δυναμισμό.
Η εταιρεία παρουσίασε τον Ιανουάριο στο ναυτικό σαλόνι του Ντίσελντορφ ένα γιοτ ιδανικό για αξέχαστες αποδράσεις, το οποίο συνδυάζει τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία του C330 με τις ανέσεις και τις υποδομές του μεγαλύτερου C430.
Ήδη από την πρώτη ματιά γίνεται φανερό ότι η Sealine έχει κατασκευάσει ένα σκάφος που καλύπτει κάθε ανάγκη. Ο σχεδιασμός της γάστρας επιτρέπει τις υψηλές επιδόσεις, ενώ το κατάστρωμα προσφέρει πολλές επιλογές για χαλάρωση και τα παράθυρα που έχουν τοποθετηθεί εξασφαλίζουν άπλετο φως στο εσωτερικό. Κάθε χώρος του σκάφους είναι καλαίσθητος, φωτεινός και πολυτελής.

Εξωτερική σχεδίαση

Το κόκπιτ του C390 είναι απόλυτα προσεγμένο, κατάλληλο για κάθε περίσταση, ώστε να εξασφαλίζει ευχάριστη διαμονή. Ο χώρος είναι ιδιαίτερα φιλόξενος, καθώς δίνει σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο.
Στην πρύμνη βρίσκεται ενσωματωμένος πάγκος, που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε στρώμα ηλιοθεραπείας. Το τραπέζι που είναι τοποθετημένο μπροστά από τον καναπέ αφενός μπορεί να διπλώσει, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των επιβαινόντων, αφετέρου χαμηλώνει εύκολα, δημιουργώντας επιπλέον βάση για στρώμα, για να εξυπηρετήσει όσους επιλέγουν ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας.
«Φυσική» προέκταση του κόκπιτ αποτελεί ασφαλώς η υδραυλική πλατφόρμα μπάνιου, που είναι μεγάλη, με εύκολη πρόσβαση και πιθανόν το πιο «δημοφιλές» σημείο του σκάφους. Προαιρετικά, μπορεί να είναι εφοδιασμένη με μπαρ με γκριλ ειδικά σχεδιασμένο για το Sealine. Άνετα χωρούν σε αυτήν παιχνίδια και τα άλλα απαραίτητα εφόδια για διασκέδαση στη θάλασσα.
Στις εντυπωσιακές τεχνολογικές εφαρμογές του C390 συγκαταλέγεται και η ηλεκτρική οροφή, που με το πάτημα ενός κουμπιού προσφέρει την απαραίτητη σκιά στο κόκπιτ, μετατρέποντάς το σε σημείο κατάλληλο για ξεκούραση.
Το σαλόνι αποτελεί, στην πραγματικότητα, συνέχεια του κόκπιτ, με το οποίο βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, αν και μπορεί να χωριστεί από αυτό με μια σχεδόν αόρατη αναδιπλούμενη πόρτα και πτυσσόμενο παράθυρο, τα οποία όταν ανοίγουν, δημιουργούν έναν ενιαίο χώρο.
Χάρη στα παράθυρα που βρίσκονται περιμετρικά και καλύπτουν την επιφάνεια από το κατάστρωμα ώς τη μετακινούμενη γυάλινη οροφή, η θέα από το σαλόνι είναι πανοραμική, αποκαλύπτοντας την ομορφιά της θάλασσας.
Ο χώρος διαθέτει κάθε απαραίτητο στοιχείο για απολαυστική παραμονή. Στο σαλόνι έχουν βρει την εφαρμογή τους πολλές έξυπνες και πρακτικές λύσεις που εξυπηρετούν τη φύλαξη αντικειμένων και την εξοικονόμηση χώρου.
Η μοντέρνα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, με δύο ηλεκτρικά μάτια, φούρνο, ψυγείο και καταψύκτη, είναι πρακτικά τοποθετημένη σε κοντινή απόσταση από το τραπέζι. Όταν η κουζίνα δεν χρησιμοποιείται, «κρύβεται» με κομψό κάλυμμα, δημιουργώντας μία ακόμα χρήσιμη επιφάνεια. Το κεντρικό τραπέζι, λόγω του αυξημένου μεγέθους του, μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους επιβαίνοντες, ενώ, ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη, ο πάγκος μπορεί να είναι σε σχήμα U ή σε σχήμα Ι. Στα έξυπνα «τρικ» η διπλή θέση του καναπέ, που μπορεί να αναδιπλωθεί και να μετατραπεί σε θέση συνοδηγού, από όπου μπορούν κάποιοι από τους επιβάτες να θαυμάσουν τις επιδόσεις του C390 από «πρώτη θέση».
Η πλοήγηση του σκάφους αποτελεί εμπειρία μοναδική. Τα όργανα, με οθόνη αφής, είναι εργονομικά τοποθετημένα σε κοντινή απόσταση από τη θέση του κυβερνήτη ενώ, χάρη στις εκτεταμένες γυάλινες επιφάνειες, η ορατότητα είναι ανεμπόδιστη και περιμετρική. Ιδιαίτερα πρακτική είναι μια μικρή πόρτα δίπλα στη θέση του κυβερνήτη που οδηγεί στον δεξιό διάδρομο του καταστρώματος.
Οι διάδρομοι στις πλευρές του σκάφους είναι αρκετά λειτουργικοί. Στην πλώρη υπάρχει χώρος για ηλιοθεραπεία, με στρώματα που εύκολα μετατρέπονται σε καναπέ. Με παρέα ή χωρίς, η μαγευτική θέα του ορίζοντα είναι πάντα απολαυστική…

Εσωτερική σχεδίαση

Στις σταθερές επιδιώξεις της Sealine είναι η ξεκούραστη διαβίωση εν πλω. Αυτή η αρχή βρίσκει την τελειότερη εφαρμογή της στον σχεδιασμό του εσωτερικού του C390, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό κατεβαίνοντας τα λίγα, διακριτικά σκαλοπάτια που οδηγούν στον χώρο γύρω από το σαλόνι.
Η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια και η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάθε σημείο δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας. Μόνο άριστης ποιότητας ξυλεία, δέρμα και μέταλλα έχουν χρησιμοποιηθεί από τους συνεργάτες της εταιρείας, και είναι ξεκάθαρο από την πρώτη ματιά ότι σε τίποτα δεν έχουν γίνει συμβιβασμοί.
Η Sealine δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά σχέδια για τον εσωτερικό χώρο του C390. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ατού παραμένει, σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη καμπίνα του ιδιοκτήτη, που βρίσκεται στο πρωραίο τμήμα του σκάφους. Στο κέντρο είναι τοποθετημένο το κρεβάτι, επίσης αρκετά μεγάλο για σκάφη αυτού του μεγέθους. Επιπλέον, η καμπίνα διαθέτει δύο γενναιόδωρες ντουλάπες και πλήθος άλλων αποθηκευτικών χώρων. Κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα, ενώ προσφέρονται πολλές δυνατότητες προσαρμογής στις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Ο χώρος είναι ευήλιος, χάρη στα εκτενή πλευρικά παράθυρα και την ψηλή οροφή, και η θέα εντυπωσιακή. Το ιδιωτικό μπάνιο είναι ευρύχωρο και διαθέτει ξεχωριστή καμπίνα για ντους.
Ως προς τη διαμονή των φιλοξενουμένων, υπάρχει δυνατότητα για μία ή δύο καμπίνες. Σε περίπτωση επιλογής δύο καμπινών, αυτή που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά μπορεί να διαθέτει ένα διπλό ή δύο μονά κρεβάτια και αυτή της δεξιάς πλευράς διπλό κρεβάτι, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβατών σε έξι. Ανεξάρτητα από την τελική επιλογή, σε κάθε περίπτωση προβλέπεται ξεχωριστό μπάνιο για τους φιλοξενουμένους. Καταλήγοντας στην εκδοχή με τη μία καμπίνα, εξασφαλίζεται έξτρα χώρος, που μπορεί να αξιοποιηθεί για αποθήκευση.
Ωστόσο, η Sealine δεν αρκείται μόνο στην εξασφάλιση μιας υψηλού επιπέδου διαβίωσης στο σκάφος, αλλά στοχεύει και στην κορυφαία απόδοση. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στη στάνταρ λύση της τετρακύλινδρης Volvo Penta D4 300 ίππων με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους και την εξακύλινδρη Volvo Penta μηχανή 370 ίππων με μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβους. Σε κάθε περίπτωση, οι κινητήρες παράγουν τον ελάχιστο θόρυβο, ώστε να μην είναι ενοχλητικός για τους επιβαίνοντες.
Στη βέλτιστη πλευστότητα του γιοτ συμβάλλει ασφαλώς ο σχεδιασμός και η μεταλλική ενίσχυση της γάστρας, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια.
Το C390 ανοίγει νέους δρόμους για τα σκάφη της κατηγορίας, ανεβάζοντας τον πήχη συνολικά, σε επίπεδο όχι μόνο σχεδιασμού και επιδόσεων, αλλά και ποιότητας διαμονής, απογειώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

SEALINE C390
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες: Dynamic Boats-Tzalavras, τηλ. 210 96 56 641, www.dynamicboats.com
Μήκος: 11,99 μέτρα
Πλάτος: 3,85 μέτρα
Χωρητικότητα καυσίμου: 900 λίτρα
Χωρητικότητα νερού: 400 λίτρα
Κινητήρες: Στάνταρ έκδοση: 2 x Volvo Penta D4 300 HP (μέγιστη ταχύτητα: 27 κόμβοι)/Προαιρετική επιλογή: 2 x Volvo Penta D6 370 HP (μέγιστη ταχύτητα: 34 κόμβοι)

ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΙΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search