Μ. Σπυρόπουλος - Plastic Free Greece

Τις καταστροφικές συνέπειες χρήσης των πλαστικών για τη ζωή στο θαλάσσιο περιβάλλον αποφάσισαν να διαδώσουν από κοινού ο αθλητής της ιστιοπλοΐας Μάρκος Σπυρόπουλος και ο οργανισμός Plastic Free Greece. Ο διακεκριμένος αθλητής, που αυτή την περίοδο αγωνίζεται για την πρόκριση στον διεθνή αγώνα Mini Transat, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών.

Έτσι, αποφάσισε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνει σε αγωνιστικό επίπεδο να την αφιερώσει στην αφύπνιση του κινδύνου που διατρέχουν οι ελληνικές θάλασσες. Σύμμαχος στο πλευρό του είναι ο οργανισμός Plastic Free Greece, ο οποίος διακρίνεται για το σημαντικό έργο του στον τομέα αυτό, με δράσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθαρισμό των μαγευτικών μας ακτών, αλλά και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν τις καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μέσα από τον δικό μου αγώνα μού δίνεται η ευκαιρία να δώσω και μία άλλη μάχη, πολύ πιο σημαντική από μία διάκριση, αυτήν της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι θάλασσες κρύβουν έναν πραγματικά συγκλονιστικό κόσμο, είναι όμως και το στοιχείο αυτό που κάνει τη χώρα μας ξεχωριστή. Πρώτοι εμείς, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε στη θάλασσα, θα πρέπει να διαφυλάξουμε τον πλούτο που κρύβει μέσα της» δήλωσε ο αθλητής και συμπλήρωσε «Αυτό το μήνυμα θα προσπαθήσουμε από κοινού να διαδώσουμε με την ομάδα του Plastic Free Greece.»

Υποστηρικτές της συμμετοχής του Μάρκου Σπυρόπουλου στον Διεθνή Αγώνα Mini Transat είναι οι εταιρείες Musto και Nautilus.

Φωτογραφία του Μάρκου στο Νησί της Αγίας Ελένης από τη συμμετοχή του στο Oyster World Rally, 2013-2014

 

 

 

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search