"Βουτιά στον Ωκεανό"

Η HELMEPA έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA», του σχολικού έτους 2018-2019, με τίτλο «Βουτιά στον Ωκεανό».

Το νέο πρόγραμμα περιγράφεται και υλοποιείται μέσω της ιστοσελίδας https://helmepajunior.wordpress.com/ και είναι εμπνευσμένο από το Στόχο 14 της Agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με θέμα «η Ζωή κάτω από την Επιφάνεια της Θάλασσας». Σκοπός του είναι να ενημερώσει και δραστηριοποιήσει τη νέα γενιά για την προστασία του θαλάσσιου κόσμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και διεξαγωγή Πανελλαδικού Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής.

Έγκριση έλαβε επίσης και η λειτουργία των 2 μόνιμων περιβαλλοντικών Εκθέσεων της HELMEPA που φιλοξενούνται στο κτίριο Ceres στον Πειραιά και στην Costamare Shipping Company SA στο Παλαιό Φάληρο. Τις Εκθέσεις επισκέπτονται σε καθημερινή βάση μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Αθήνας και Πειραιά, με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Τις δαπάνες μετακίνησης των Δημοσίων σχολείων καλύπτει η HELMEPA ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών και θαλασσών στη ζωή μας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την ανθρώπινη αμέλεια και αδιαφορία. Ακόμη, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση, «καθαρίζουν» μια εικονική παραλία μαθαίνοντας τον χρόνο διάλυσης των διαφορετικών υλικών στη θάλασσα και παρακολουθούν ενημερωτική ταινία. Οι μεγαλύτεροι μαθητές έρχονται σε επαφή και με τον κόσμο της ναυτιλίας ενώ τέλος περιηγούνται σε διαδραστικό πρόγραμμα υπολογιστών με χρήσιμες πληροφορίες για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την HELMEPA: τηλ. 210 93 43 088 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00–17.00), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search