3η Art Thessaloniki

Η 3η Art Thessaloniki Fair είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στα περίπτερα 10, 9 και 8 της ΔΕΘ HELEXPO, συνολικού εμβαδού 6000 τ.μ. την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair διοργανώνεται από τον Εθνικό Φορέα Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ” και τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή Παντελή Τσάτση. Διαθέτει VIP Lounge, Press Office, Art Shop, Χώρους Εστίασης, Αίθουσα Διαλέξεων και Προβολών, Δωρεάν Παρκινγκ, Free Wifi και 24ωρη φύλαξη.

Με σύνθημα: Διακίνηση-Ενημέρωση-Διασκέδαση, υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πολλών φορέων της πόλης, λειτουργεί τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης. Μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της 1ης και 2ης Art Thessaloniki Fair, με περισσότερους από 10000 επισκέπτες από 22 και πλέον χώρες κατ΄ έτος, οργανώνουμε την 3η με στόχο και τη διεθνή καθιέρωσή της, αλλά και τη μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία των συμμετεχόντων γκαλερί.

Είναι μια συνεύρεση αιθουσών τέχνης, που επενδύει στην στρατηγική και γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης (μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου), την πολυπολιτισμική της ταυτότητα, την μακρόχρονη ιστορία της με τους ιδιαίτερους δεσμούς της με τις χώρες των Βαλκανίων, τις Η.Π.Α., τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Τουρκία.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις πρώτες γκαλερί που συμμετέχουν και σταδιακά θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες.
Iaga Contemporary Art (Romania), World Art Delft (The Netherlands)
Ufofabrik (Italy), MULIER MULIER Gallery (Belgium), Kapudag Gallery (Turkey), Binyl Gallery (Turkey), Ileana Tounta (Athens), Lola Nikolaou (Thessaloniki)
Agathi Kartalos (Athens), Kaplanon galleries Ena contemporary art gallery (Athens), Technochoros Art Gallery (Athens), Chili Art Gallery (Athens),
Ikastikos Kiklos Sianti (Athens), ORLIK GALLERY (Athens)
Artshot-Sophia Gaitani (Athens) , Art Noise (Thessaloniki)
Roma Gallery (Athens), ARTOWER Agora Gallery (Athens), Cheapart (Athens),
PAPATZIKOY Gallery ( Veria), EPsilon Art Gallery (Loutraki),
Chalkos Gallery (Thessaloniki), ARTFORUM Gallery (Thessaloniki)

Το 2018 η 3η Art Thessaloniki Fair έχει τιμώμενο καλλιτέχνη τον διεθνούς φήμης γλύπτη TAKIS με την συμμετοχή του ιδρύματος του Κ.Ε.Τ.Ε. (Κέντρο Έρευνας για την Τέχνη και τις Επιστήμες). Στο εκτενές παράλληλο πρόγραμμα και με αφορμή ότι η ΔΕΘ-HELEXPO έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις με έργα Ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών από τη συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη και έκθεση με έργα του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sol LeWitt από τη συλλογή της Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου.

Θα υπάρχουν ενότητες αφιερωμένες στο Design και την Εικονική πραγματικότητα, πρωτότυπες εκδηλώσεις, talks, 15 projects από ομάδες καλλιτεχνών όπως Theodoros Stamos - The Irritable of color -Through from his American galleries (a film of 30 minutes, from Yiannis Katomeris), Yakumo Koizumi,where clouds are born, VLAVES, project Endangered II, No PROJECT project, Art Revisited Collective, Foundation Land Art Delft, Wheels on Iron (Xenis Sachinis), In the age of the 3D reproduction (Babis Venetopoulos).

Η 3 Art Thessaloniki Fair έχει προγραμματίσει να υποδεχθεί μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 9:30 με 15:00. Την ημέρα των εγκαινίων θα απολαύσουμε ένα μουσικό δρώμενο με τον διεθνούς φήμης τενόρο Φίλιππο Μοδινό.Θα υπάρχει αφιέρωμα στο ιστορικό περιοδικό τέχνης ARTI του Αντώνη Μπουλούτζα, Honorary Wall με μια επιτοίχια εγκατάσταση – αυγό από 42 καλλιτέχνες και θα γίνει συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και με άλλα πολιτιστικά ιδρύματα. Σημαντική είναι η συμβολή της Επιτροπής Υποστήριξης (Executive Organizing Committee) αποτελούμενη από σημαντικές προσωπικότητες για την ενδυνάμωση και προβολή της Art Thessaloniki Fair.

Χρήσιμες πληροφορίες
Ώρες-ημέρες λειτουργίας
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου / 16:00-22:00 (VIP 16:00-18:00)
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου / 09:30-21:00
Σάββατο & Κυριακή 24-25 Νοεμβρίου / 11:00-21:00
Τιμή εισιτηρίου 6 €
Παιδιά, φοιτητές ΑΣΚΤ 3 €
Επισκεφτείτε το site www.art-thessaloniki.gr για να δείτε βίντεο και στιγμιότυπα από την Έκθεση και για να ενημερωθείτε για τα νέα του προγράμματος.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search